Nak tnya kpda momy² yg ada disni

Nak tnya sya dh 32w4dy hrini.. mcm mna nak tau tnda² nak brsalin tu,skrg sya rsa sakit bhgian ari² tu je,dn prt kerap mengeras... sya blm ada pnglmn sbb ini adalah ank prtma sya..klu ikut due sya 21/2/24

1 Balas

sakit bhgian situ normal. kerap mengeras tapi tak sakit sbb braxton hicks. dan bukan tanda2 bsalin. tanda bsalin utk ank 1st - pecah ketuban: warna jernih, tak berbau, keluar secara tiba2 mcm period..kita xkn boleh tahan mcm kencing. - bloody show : turun darah - contraction: abdomen mengeras disertai dgn sakit pinggang spt senggugut dan menjalar hingga ke bahagian bwh bdn; kekerapan 5-10minit sekali.

4mo ago

terima kasih sbb bgitau tnda² nak brsalin🥰