Petua cepat dapat anak

Sya ingin dapat ank pda thun 2022 ni

16 Balas

Sy lepas berhenti yasmin dis 21 sy trus start mkn folic acid appeton…then around bulan 6 gitu sy try amek roval V JRM, x abis 1 botol sbb slu makan skip2 je..hehehe..awal bulan 8 sy try amek set prenatal Shaklee..sambil2 tu sy ada share mnm air officemate sbb dia pon br pregnant..sy anggap tu asbab/berkat ibu mengandung..tup2 14/08 sy saja2 buat test upt naik double line…hehe..sy doakan sis dikurniakan zuriat yg sihat😊😊

sis cuba amalkan asid folik ..amal 3bulan jgn skip..kalau bleh amal sekali dgn suami..sya buat mcm to dgn suami..byk dh ikhtiar mengurut semua usaha lpas tu tawakal, alhamdulillah ttc 2 tahun lebih Allah bg rezeki zuriat..sis yg penting jgn stress yaa ..susu kambing ngn kurma pun elok juga amalkan..jgn putus asa. sya doakan sis & suami dikurniakan zuriat nanti. Aamin🤲🏻

Saya bertemu jodoh umur 42, sblm nikah mmg berharap utk cepat dpt zuriat. Sblm nikah dah mula prepare bdn utk dpt baby. Saya amalkan prenatal vit, kalsium, omega & acid folic. Alhamdullilah, bunting pelamin dan sekarang dah 14minggu

sentiasa berdoa,,,jgn putus doa,,,dlm pengalaman sy dn suami,,,kmi akn sllu beri kucing jalanan makan and mnta doa dri kucing tu,,,bagi mkn kucing pun kira sedakh jg kn,,,pling penting jgn prnh persoalkn rezeki allah,,yakinlh one day allah akan beri pada masa yg tepat

Doa 👉 Usaha 👉 tawakal . doa : kena mohon dgn Allah swt dulu.. usaha : kawin 2 thn keatas bleh p check dkt pakar utk suami isteri dah dapat result, boleh atur usaha yg mcm mana nk buat . tawakal: letak 100% kepercayaan kpd perancangan Allah swt.

mkn taugeh byk , dgn yogurt.. patu dulu sy try efferty sekotak.. alhamdulillah lekat.. pegnen ke 3 sy try madu wawa sebotol pun lekat..alhamdulillah

Jaga pemakanan, klau boleh stop dulu makan fastfood. Goreng2 smua kurang kan dulu, makan rebus2 dulu, makan byk sayur & buah, in sha Allah.

jaga mkn, tahu waktu subur, suami on kena jaga mkn Dan kalau boleh jgn merokok/vape. InsyaAllah doa bnyk2 moga ada rezeki 😊

Saya ada baca tips selepas period bersama pada hari 1-5 tu dan hari 10-16..guna teknik do*gy dan bersama drp pukul 4am-6am..cuba la

2y ago

di samping tu jgn lupa folic acid,mkn vit c,byk mkn buah-buahan kaya vit c mcm kiwi,buah delima..buat susu kurma minum setiap hari,buat air lemon madu.mkn madu + kekacang.. suami mkn madu+habbatusauda(yg serbuk)

Semoga ada rezeki kita para isteri pejuang dua garis Allah kurniakan rezeki mengandung tahun ini . InshaAllah 🌹

2y ago

sy doakan Allah kabulkan doa awk nk jadi seorang ibu. In Shaa Allah. sy pun 4 tahun nikah baru lekat Ramadhan tahun ni. Bnykkn berdoa lepas usaha dan letakkan kebergantungan hanya pd Allah 🌸