Salam semua.. Berasa ingin tahu Mana tahu mommy² perna alami

Sya Hamil 36 minggu 5 hari Nak tanya Ada ka mcm yg sya alami Baby klau pagi slow gerak Tapi klau malam baby kuat Sgat Gerak.. Ada Tak mommy² yg Perna alami ibu Bantu ingin tau

5 Balas

sama laa sy pun .. sy baru 28 weeks .. nurse dah suruh kira .. tp masalahnya siang nie baby tak active sgt .. kdg sampai naik risau pikir mcm2 .. puas gosok perut .. minum air sejuk .. klu gerak pun skjap jaa .. tp kalau malam kdg smpai tak terkira dia punya active ..

3y ago

sy dah selalu buat klu baby xgerak mmg akan minum air sejuk ... tp betul laa mcm sis ckp mybe sbb sy bekerja kot siang .. kurang perhatian dekat baby or kdg dia gerak tp kita yg tak rasa .. malam dh tentu masa kita berehat .. mmg fokus dekat baby jaa ..

Siang baby kurang aktif mungkin sebab sis buat kerja smpai letih so baby pon xaktif sngt ..malam dia akan aktif sebab sis dah berehat restkan badan sis kemungkinan la sebab baby sya pon mcm tu ..bila kita buat kerja baby pon akan penat mungkin dia tido 😊

sy hamil 37 w harini.. dulu pagi baby sy kurang gerak.. lepas tu sy amalkan mkn kurma 3 biji dan mnm air masak lps solat subuh..alhamdulillah baby aktif sepanjang hari..

sama sy..baby mlm mmg aktif 🤗

Sama la kita