Ingin tahu

Salam nak Tanya normal ke dah 21week tapi Masih tak Rasa baby gerak.. #firstbaby

8 Balas

normal jugak. saya samaa mcm awak. mggu lps 20 weeks. asik tnya org knp tk rasa. siap pergi scan la apa la. heheh baru2 ni je boleh rasa baby gerak soft2 gituu. inshaAllah semua okay tu

3y ago

ya Allah lega Rasa,klau tak sblm nie risau dok fikir..

doktor penah gitau setengah org ank first lambat kita nk rasa dia gerak kadang 20week keatas baru rasa..mcm saya ni ank first tp 18week dh start rasa, skang ni makin aktif🥰

3y ago

wahh bestnya dah start Rasa baby gerak..

normal bergantung pd bdn masing². mcm sy 16week dh rsa gerak tp lembut sgt².. skrg dh 26week, skli klu dia gerak dh mcm buat kenduri kt dlm tu

klau bdan sis berisi, normal sgt sb lemak.perut. sb sy 22 mngu bru rasa baby gerak. lagi2 baby girl gerak tak lasak sgt.

saya start rasa gerak 26week ,, tu pun slow 2 je .. nurse ckp normal je sbb anak pertama memang lambat ..

3y ago

wc 🥰

normal. mcm sy perut tebal. 26 weeks baru dpt rasa betul2 bby tendang ape semua.

3y ago

org ckp bby 1st ni lambat sikit nk rasa.

norml..3 or 4 bulan ke ats bru dpt rse sis😊bgntg pd bdn msg2

Pastikan dah buat scan baby utk tngok bby normal atau x

3y ago

1/4 ad scan kat kk Dr ckap baby Okey..tpi tulah bila tak dpat Rasa gerakan lgi jdi risau..