Berapa lama baru boleh mengandung selepas berhenti guna perancang kehamilan?

Sya guna perancang suntik selama 3 tahun..kemudian sambung makan pil 2 bulan(bulan 8 & 9)lepas tu sya berhenti dan x guna apa2 perancang sudah..last haid sya 2 hb 10 dan sampai sekarang masih juga belum datang haid..hari ne sudah 27 hb 11..adakah d sebabkan oleh kesan perancang?

6 Balas

Sy pn ambik perancang suntik setahun lebih . Lps tu sy brhenti . Ambil masa 6 bulan jugak untuk mengandung blk sbb mgkin kesan dr perancang tu . Dlm masa 6 bulan tu jugak nk stabilkan blk haid