cara kira

Macam mana cara kira minggu kehamilan ya?kira dari hari pertama haid atau sesudah haid berhenti?sya masih bingung mau kira ne..last haid sya 2 hb 10..4 hb 10 berhenti..bln 11 sda hbis tp haid blm dtg lg..15 hb 11 sya try cek upt,-ve jga..23 hb 11 sya mula rasa mcm kurang sihat,pening2,mual2,badan letih lesu,mata mcm ngantuk,mls buat krja la semua..liur tiba2 mengumpul dlm mulut..sya pun masih ragu2..sakit biasa atau hamil sbp sya baru berhenti guna pil perancang yg bln 9/19..3 thun sya guna suntik,kemudian bln 8&9/19 sya tukar guna pil..bln 9 last sya guna pil..awal bln 10 sya haid..smpai skrg sya masih blm dtg haid..26 hb 11 sya p klinik try cek upt tp ttp masih -ve..sya igt mau mnta ubat dri klinik tp dorg x bg ubat tahan muntah sbp takut klau sya btul2 hamil,nti bahaya dorg blg..pertengahan atau hujung ne bln 12 dorg suruh try cek upt balik..mna tau x dpt kesan awal dorg blg..kemarin dan semalam bawah perut mcm lain2..hri ne rasa d bawa perut mcm berat dan berisi..perut sllu masuk angin dan kentut2..nak tau cara kiraan minggu

4 Balas

Hormon x stabil lg tu... Sebb baru je stop kan. Mmg rasa mcmtu sis.. Period kdg x teratur.. Lma2 ok la. Tengok org jugak..

kira dr hari pertama period.... contoh bln 10 last period.. tp kira hari pertama kamu datang period...

4y ago

Ok..TQ infonya..😊

Last mnth first day kamu period

Ikut Hari pertama