sya dh 37w2d tpi bwa perut sya sakit smpai ke pinggang trsa kpla nya klau bgrak allh sakit sngat mcm dh nk kluar dh tpi blm ada tanda2..nya lgi..kluar dra ke air ke xda pulk..

Sya dh 37w2d tpi bwa perut sya sakit sngat smpai la ke pinggang..sya rasa kpla nya klau bgrak allh sakit sngat mcm dh nk trkluar dh..tpi blm ada tanda2. Nya kluar mcm dara ke air ke xda plk..tmba lgi prut ni mengeras je..kjp hlng kjp mngeras..dh 1mnggu dh sya rasa sakit mcm ni..tkut plk nk pi ospitl klau blm ada tnda2. Kluar..kn ..

11 Balas

Sis rs perut mengeras tu ada. X dlm sekerap setiap 5 minit?? Atau kurang dr 5minit?? Jika asyk mengeras byk kali better sis g hsptl bgtw perut asyk mngeras dlm brp minit kerap @berp second kerap.. xmcm sblm2 ni klu mengeras sbb Braxton dia skali2 je on off lm skit br mengeras... Sbb klu kerap mngeras doc n nurse akn monitor keadaan bby sm ada bby ok ke x dkt dlm tu gune mesin ctg tuk dptkn bacaan graph .mg d pmudahkn segalanya..aamiin

Sama la mcm saya dulu 37week2day perut mengeras aje.. rasa mcm nk pecah perut.. ank first so xtau sgt mcm mana tanda2 sakit bersalin.. 37w4d perut makin kerap mgeras pegi pac cek bukak dh 3cm terus admit wad.. Keluar darah, air mmg xde.. 37w5d sakit mgeras mkin kuat, doc cek bukaan dh 5cm terus tolak Labour room dan lahirlah seketui.. Alhamdulillah merasa jugak pengalaman bersalin..

4y ago

dh xlama dh tuu awak bersalinn .. bnyk kan berjalan klu dh 37mggu pon bila2 mse je.dh ble bersalin , klu dh ade kuar tnda trus g spital

macam kakak saya dia tkdk tnda tapi sakit, bila berjalan sakit bahagian bawah pergi hospital tngok² dh terbukak 5cm terus tolak masuk lb room 😂😂 alhamdulillah sekrang bby dh masuk 9hri😜😜

4y ago

alhmdlh .. .. kdg xde tnda kuar pon ble bsalin jgk , klu dh kerap mngeras

Saya pun sama asyik rasa je kepala baby tu gerak2...tapi saya baru 35 week 4 hari so maybe tak ada apa2 kot tu je yang saya fikir janji baby sihat je

4y ago

Kadang2 kena tgk juge..ada yg rs2 gitu tanda nk bersalin.. ada taw yg bersalin awl tw2 ms 35week sakit2 gitu trus bersalin.. tp ketegori bby prem..jika sis jnis yg lasak byk brgerak lg akn cpt proses bersalinnya even xpyh tggu smpai 37week tuk bersalin..jadi better sis stanby je brg dlm kereta incase brsalin awal

Saya kalau mcm tu kira dah tanda, kalau sakit bwh perut sampai ke pinggang yg melampau. Selalunya akan terus ke klinik or hospital...

tanda mengeras tuh mcm mna. sye pon skrg asyik rasa sakit je bila berjalan tapi tak de tnda. n baby mcm kerap sgt bergerak.

Mengeras tu tnda contraction..klau xpasti better pg hospital trus..klau baby mngeras mkin kerap tkot jln da bkak

4y ago

ha.ahh btl tuu

Sakit perut pun tanda2 nk brsalin.. Baik pg hosp chek kut2 ada bukaan dh..

Samelah dg sy tp x De tanda2 nk bersalin cume Braxton Hicks #37week6day

laa awk dh xlama bersalin dh tuu ,