Kehamilan 30 weeks

Sya baru masuk 30weeks ni, normal ke bagian tulang rusuk ni sakit?? Ada yg sama tak?? Sukar nk bernafas juga 😢

10 Balas

Normal. Sebab bila baby makin membesar, kadang2 dia menekan tulang rusuk kita dan menyebabkan rasa senak. Rasa susah nak bernafas tu bila otot diaphragm (otot yg membantu utk paru2 mengembang) terhimpit/terbatas

3y ago

Thank u 😍

normal..sy alami jgk..rse terhimpit dn menekan.. nk2 time tdo..rse mcm ade ssuatu mcm kaki ke or bhahian bb y menolak..kesudahannye ble kna mcm tu xleh nk tdo..apatah lg nk membongkok😅

3y ago

Sama 😢

30w ke atas mmg akan sakit2 mcmni.. bertabah lah ibu.. 🥰

Saya 29 weeks 6 days dan 30 weeks pun rasa sesak nafas.

same la..sakit pinggang plus sakit tumit..semua ade

normal tu..nti 35mggu or 36mģgu bru nafas ok blik

normal. baby membesar

normal

sama