Sakit tulang rusuk

Saya pregnant 35 weeks, lately ni asik sakit tulang rusuk je. Especially bila nak baring. Rasa menusuk nusuk dekat tulang rusuk tu. Normal ke? Adakah atas faktor baby semakin besar?

5 Balas

Saya rasa normal sbb saya mengalami masalah yang sama 🥲 sakit tulang rusuk takleh bwk bincang, duduk sakit, baring pun sakit 😅

Ya , salah satunya kandungan membesar menghimpit otot berdekatan. Jaga postur dan senam sesuai kehamilan.

5mo ago

Sama 😭

sy 36weeks kalau rasa camni baring sakit mengiring lagi sakit, nak bangun dari baring pun sakit😭

ya betul baby smakin besar.berat baby dlm perut sis berapa.baru rasa sakit dlm minggu ni ke

sama sis sy pn tgh mngalami 38w 6d 😅 tdk terkata skitnya