Hi bumil semua,

Sya ada masalah rasa cekang kat sebelah kanan rahim. Tapi bkn selalu la kadang² je. Sebab stress ke agaknya? Sya stay dgn mak dan adik beradik lain. Sya dan husband pjj tpi tk jauh sgt pon. Sya kerap bergaduh dgn kakak sya. Boleh dikatakan hari². Sya ajak husband dok sekali tapi dia bagi alasan duit dia tak cukup lgi nk dok rumah sendiri walaupun rumah dh ada. Apa patut sy buat ye. Kadang² mmg stress smpai nangis ;)

2 Balas

Solution dia kene hilangkan stress supaya tak rasa cekang tu. Bahaya kat anak kalau kerap sangat. Jangan layankan kakak tu. Orang ni kalau kita tak layan, lama2 elokla. Kalau melayan yang punca makin teruk. Takut nanti baby terkenan muka kakak awak kalau hari2 bergaduh dengan dia. Kan ke seram tu.

2y ago

minta jauh la kenan muka tu. 😟 Sya dh cuba abaikan dia tpi sejak pregnant ni sya jdi suka marah². balik keja je rasa menyampah sangat tgok muka dia 🥺

Susah juga klu ada adik beradik jenis tak faham keadaan kita yg tgh mengandung ni kan, klu boleh pindah better pindah, tp klu terpaksa kena hadap, elok jgn dilayan, biarkan dia bercakap sorang2 🙈

2y ago

tu la sya pon rasa pindah tu jln terbaik. cuma tu la husband mcm belum sedia lak dri segi kewangan. kami bru je menikah, bnyk duit habis masa kenduri so mmg struggle nk cri duit tambah² dpt thu pregnant awal nih. tpi alhamdulillah rezeki. Pasal kakak tu mmg setiap hri sya cuba tk ckp dgn dia sebb menyakitkn hati je.