uri lekang

sy tlh khilangan baby sy diusia 32 mggu..disebbkn uri lekang..peritnya nk trima..baby yg sy kndungkn slama 8 bln prgi skelip mata..kni tiada lgi degup jntung..tiada lgi tendangan mnja..n sy x bole merasakn lgi saat2 indah itu kerana rahim sy telah dibuang krna brlaku pndarahan yg trok pda rahim..apa2 pun sy redha dgn smua ni..wlupun pahit utk sy telan..

54 Balas

Takziah sis..semoga sis tabah..baby tunggu mumy dia kt syurga..insyallah ade rezeki lain Allah nak bagi.. Sy pn pernah baby meninggal dlm kandungan..tengah tunggu hari tym tu..due 6.01.18..tym drive nk pickup husband kt airport 01.01.18,sy xcdent..perut terhentak kt stering..uri tanggal..sbb tu baby meningal x de Oksigen.. Tuhan je yang tau perasaan tym tu..tp sy redha..alhamdulillah,sekarang tgh berpantang..Allah ambik anak ke2 sy n gantikan anak ke3 pada bulan yg cme 2 tahun kemudian..

Salam takziah puan. Maaf sy bertanya. Kalau puan sudi jawab. Sy pun td, sewaktu checkup kandungan 36w, diberitahu risiko kalau2 terjadi uri lekang. Kandungan sy bersiko utk jadi mcm tu jgk. Blh sy tau apa simptom2 yg puan alami? Mcm mana puan tau dah terjadi uri lekang tu?

4y ago

Terima kasih puan. Sy akan lebih berhati2. Salam takziah dr sy.

Salam takziah sis..moga sis dan keluarga diberi kekuatan dan ketabahan menghadapi ujian ini..pasti Allah swt akan gantikan dengan sesuatu yg tak disangka asbab kesabaran sis ketika diuji...Aamiin

Ya Allah..engkau yang maha kuasa..angkatlah kesedihan wanita ini dan gantikan lah dengan sesuatu / seseorang agar dia berasa bahagia di dunia ini 😭

4y ago

Aamiin

Allahu..Allah sayang sis.Semoga sis akan bersama anak syurga sis disana nanti.Semoga sis dan suami diberikan kebaikan dunia dan akhirat.Aamiin2 Ya Mujib ❤️

Allahuakbar, semoga kuat n tabah sis. X tahu nk ckp apa, speechless, sy doakan sis sentiasa bahagia bersama yg tersayang 😭😭😭😭😭

Allahhuakbar. Semoga awak terus kuat.. Allah ujo sbb dia tau awak kuat.. Semoga ada hikmah disebalik ujian..insyallah keep strong sis..

Allahuakbar..semoga sis tabah mhadapi ujian ni..banyakkan mendengar alunan quran, zikir2 & baca buku la tahzan spy tenang jiwa sis..

smoga sis dan suami terus kuat ye .. ujian Allah untuk sis dan pasangan . in sha Allah nanti ada rezeki untuk hamil lg

Salam takziah sis..sy pn mengalami uri lekang pd 36 weeks.. alhamdullilah BBY dpt d selamatkn..dokt emergency czer

4y ago

Hai sis... Blh tau apa2 tanda sis masa kena tu?