makanan tambahan untuk ibu sembelit.

Sy telah seminggu bersalin. Dengan jahitan pd 2nd degree tear, sy amat takut sekali utk meneran. Sblm ni mmg mkn ubat sembelit beli dkt farmasi, tp sampai bila nk mkn ubat kn? Even dah mkn sayur dn buah ttp ssh nk mmbuang,. Ada cadangan tak nak mkn apa utk hilangkan sembelit?

1 Balas

Sy mkn phytonatal sis. Sbb sy jd buasir. Pedih time mmbuang. Lega mkn tu. Sbb dia bukan jamu tp utk lawaskan pmbuangan. Smpai ank 9bulan sy mkn. Ubat frmasi sy mkn xjd apa.

4y ago

Ank sy doc kategorikn prolonged jaundice 😢,kuning masih tggi buat masa skrg.