Baby sembelit. Ada x ubat? Dah try buat segala urutn & senamn. Mkn buah pun dah, tpi baby ssh nk mkn

2 Balas

Usia baby? Selain buah, kena semak semula pemakanan anak. Anak minum susu apa? Ada sesetengah makanan boleh buat anak sembelit seperti roti putih sebab kandungannya ada gluten. Gluten boleh buat baby sembelit. Selain itu, makanan atau minuman yang berasaskan coklat pun sama boleh buat sembelit. Ada banyak lagi. Why not awak share apa yang anak awak makan. Kita boleh rule out sama-sama. Boleh cuba buah ni untuk baby yang sembelit: - Plum - Buah naga - Pear - Betik Plain yogurt/ Greek yogurt pun bagus sebab ada probiotik yang membantu masalah penghadaman.