Susah hati

Sy sudah pregnant 6week but masa pergi buat buku merah..doktor scan ckp xnmpk lagi kantung..tp masa cek air kencing still positif..perlu ke sy refer klinik swasta untuk scan skli lagi.

28 Balas

Sy plk 20.4.19 rasa lain mcm..xperasan yg sy xperiod..last period 20 feb..beli upt wow naik 2 line..23.4 g kk buat buku pink..tghri bleeding..scan xnmpk kantung upt positive..kk buat letter transfer hosp gov..g hosp scan atas xnmpk kantung..upt positive.scan bwh kantung d luar rahim plk..trus naik wad mlm tu jgk kne tebuk..right tube fallapio removal..xde rezki..ape2 pon g je hosp sn ok jgk..cume pnt menunggu..

5y ago

Lupa pula..ms check tu kandungan sy da 18weeks..nasib cpt..klu tak tube pecah..

Sy 8 w scan kat swasta pun masih nmpak kantung lagi tp lps scan doc pun dah sahkan kantung ada kat rahim bukan kat tiub, then da bole buka buku pink terus kat kkia. Lps 2 mggu dtg lg skali da ada heartbeat terus rasa lega ya amat..now da 17w..so jgn risau la kalau cuma nmpak kantung. Biasa doc pun akan suruh dtg balik utk scan lps 2-3 minggu yg pnting dlm tempoh tu jgn buat kje berat, jga makan & doa byk2

Don't worry, 6 weeks tak nampak because mungkin time between period dengan ovulation tak tepat. Kemungkinan actually tak sampai 6 weeks lagi. So mungkin masih terlalu awal untuk nampak melalui transabdominal ultrasound. Selalunya 6 weeks kalau buat transvaginal ultrasound akan lebih tepat.

positif sis..sy scan 7w bru npk kntung dn heatbeat. . pi scan 9w lbh bru npk bby.. skrg nk msk 10w arini tp perut mcm xprgnant..ank no 2 dh.. hihi.. kdg2 pkir baby ada ke tak..tu yg oi scan swasta ms 9w tu..alhmdllh baby dh ada n dah gerak2 pn ms scan tu

Assalammualaikum..sy tgh risau jugak..adakah normal..sy 7 weeks( based on baby cntre apps)..bru td sy scan kat klinik swasta..kntung tu ada..kntung mbsar ckit drpd first sy scan dlu..tp baby xnmpk..normal ke? Jntung doc xdpt detect

5y ago

Trima ksih awk..mnggu depan appoimnt kat KK..takut plk

Saya masa 5 week scan, tak nampak kantung. Sebab doktor cakap masih awal lagi. Lepas tu datang balik scan masa 7 week, nampak kantung & heartbeat. Jangan risau, ada orang 6 week dah nampak, ada orang belum nampak. Positif je 🤗 Semuanya okay tu

Sy bru 6week mule2 pn sme jgk... X nmpk kantung... Tp doc saran kn scan bwah... Alhamdulillah... Bru nmpk ngan jelas... Kantung n jantung baby.. Cbe try scan melalui bwah plak... Lau scan kat perut x nmpk

Saya p scan 6week hari tu first klinik x nampak.. Dr x pandai.. Second klinik dr tu tekan smpai luka perut saya.. Pedih jaa.. Baru nampak.. Huhu.. Tapi nmpk mcm dalam gambar tu saja.. Dr cakap x clear sbb puasa.. Aiq x cukup..

Hye.. Dlu sy pon mcm tuh. Pergi private, doc tuh siap cakap sy bkn pregnant, tp ade cist 😅😅 then tggu week 9 pergi gov plak.. Bru nmpk.. Sekarang dekat buku pink tuh, rekod start minggu 10 😊😊

Sy pn alami perkara yg sama dulu.tp bila usia kandungan menginjak ke 8@9 minggu kantung dh kelihatan.ape pn awak kna jga baik2.jgn mudah stress.&skarang usia kandungan sy sudah 19 minggu.🤗