Normal ke klu 6week g scan xnmpk kantung lagi?dah buat upt 3x positif

11 Balas

Tengok org, saya week 5 nampak dah kantung. Sis tunggu lagi 2 weeks, insyallah nampak. Kalau tak nmpak jgk, dorg akan buat surat utk rujuk pakar, mgkin sis kena scan melalui vigina. Macam kwn saya, scan perut tak nmpak, tapi scan vigina nmpak je. Insyallah semoga di permudahkan urusan sis ya😊

2y ago

wc sis😊

bormal repeat lg 2w https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group ini ditubuhkan bertujuan untuk memberi semangat dan berkongsi cerita tentang baby & journey kehamilan 2023 💟 Copy & share bg ramai yg join group 0 sbb baru buat

Bergantung pada individu. Macam sy masa scan 4w dah nampak kantung tapi kecik sangat. Seeloknya scan waktu 8w ke atas In Shaa Allah nampak kantung & heartbeat baby sekali. Jgn risau ye. Doa banyak banyak. Semoga dipermudahkan.

Sy pun 5weeks. Sy tk pergi scan lagi sbb ramai org ckp Kalau scan awal nnt tk nmpak sgt membazir pulak 🥲 . As long takde apa2 pendarahan atau cramp, InshaaAllah baby dlm perut sihat2 je sis 🥰

Saya pun masuk minggu ni baru 6 week sis..msa prg check swasta dh masuk 5 minggu bila scan just nmpk kantung kosong je sbb awal lg,, 8 week nnt kna dtng balik untk scan skli lg baby..

ikut pada org sis. biasanya 10w ke atas baru nampak jelas tu pun nampaknya kecikkkkk je lagi. hihi. so sis jgn risau2 ya. jaga diri, jaga makan je

2y ago

Ok sis tq sangt2..

normal. saya anak first 5 minggu dh nmpk kantung, yg second ni 5 minggu tak nmpk mende. 8 minggu trus nmpk dgn heartbeat skali.

Normal je klu masih belum nampak sbb janin masih sgt kecil. Boleh scan dri vagina TVS scan. Inshaallah.. nampak jelas

normal sis. sy masa 6w scan mmg x nmpak apa² lagi. 8w pergi terus nampak jantung dah. 10w pergi dah aktif doc ckp.

Normal syg, time sy scan 7w lebih pom doc ckp rezeki boleh dgr heartbeats

2y ago

Tq sis 😘risau sikik sebab 1st time..pastu Doc pulak buat benda tu cm xnormal huhu..