mengandung luar rahim

Sy sekarang mengandung 5 mggu...baru hari nie sy pergi klinik gov sbb rasa sakit sikit dibawah...jdi doktor cek scan diatas perut dan doktor scan di faraj ....tapi still xnampak kantung.. jadi doktor risau sy mengandung luar rahim...dktr gov bagi surat refer dktr pkar dihospital...tapi sy xpergi...sy amik keputusan pergi ke dktr pakar swasta...dktr swasta tu juga buat scan di perut dan scan di faraj...dktr pun masih xdpt lihat kantung...tapi dktr tu cakap awak baru lgi mgandung...keputusan pregnant test pun sy tgk samar lagi...dan dktr tu bgtau jg bila scan di faraj doktor xnampak pun bengkak atau benda2 yg merisaukan...jadi dktr xdpt pastikan sama ada mgandung luar rahim atau tidak...jadi doktor amik darah untuk buat pemeriksaan mgandung luar rahim...skrg sy susah hati dgn result darah nnti

2 Balas

Sy kena pregnant luar rahim masa 5 mngu sis.. Pergi gov hospital terus kena warded then ambik darah selama 2 hari utk monitor beta hcg. Mmg 2 hari tu beta hcg increased rapidly. Scan perut mmg kosong. Doctor pakar scan baru nmpk dekat left tube. Tp sy tak sakit bwh perut, sakit dekat tube sbb baby melekat kat situ.

5y ago

Tube fallopian belah kiri. Dah buang dah

Sis. Awal lg. Kalau boleh tggu lg 2weeks bru scan. Jgn risau..banyakkan berdoa.

5y ago

Kakak kawan sy. Masa 9 minggu.. cek² takde. Doc suh dtg smula..masa dia scan 11w cmtu..ada nampak kecikkkk je dlm kantung doc suh dtg repeat lg scan..alhamdulillah. skrg dh 2 anak dia.