bagaimana mau melupakan kesilapan suami prnah curang??

hi , sy sudah 7tahun menjadi seorang isteri. sy juga di kurniakann seorang anak lelaki yang kini berusia 3tahun , skrg sy tengah mengandung anak kedua. tujuan sy buat post ini cuma sekadar meluah dan sekaligus meminta pendapat ibu2 di sini supaya boleh move on dgn kesilapan suami . suami sy pernah curang , dan sy terima dia kembali hanya demi anak², sy sudah cuba utk terima dan redha dgn kesilapan nya tp setiap kali itu juga sy masih teringat2 lagi apa yang dia dah buat, setiap kali teringat sy jd benci dgn dia , kdg2 sy akan maki dia tanpa sbb walaupun sy tau dia betul2 berubah ,tp hati sy masih xdpt terima. kdg2 sy juga mula rasa bersalah sbb marah2 diaa. sy tertekan sgt2 , sy xtau nak luahkan dgn siapa.. sy mmng syg kan suami sy , sy dah cuba maafkan dan cuba berlapang dada tp Kenapa sy masih xboleh lupaa ksilapan suami sy. sy tau smua manusia xpernah lari dari kesilapan , tp sy terkilan dgn diri sy , sbb MASIH xboleH MAAFkan suami sy . adakah ibu2 di sini pernah merasakan hal yang sama sperti sy? #luahanhati

10 Balas

Kita perlu bahagia untuk diri sendiri..kena tukar mindset..kalau kita tak bahagia maknanya kita x redha dan x ikhlas..akibatnya akan mengungkit dan mengulangi perkara yang sama. Sebaliknya, suami mengakui kesalahan dan cuba untuk baik, perlukan doa isteri yang baik. Berfikir yang baik2, bercakap yg baik2, inshaallah yang datang adalah yg baik2.