stressss!!

hi ibu². sy cuma nak meluah,sekaligus meminta sedikit pendapat utk menghadapi suami yang selalu overthinking. sebelum ni suami mmng pernah mengkhianati sy, Tp sy dah cuba utk redha dan maafkan kesilapan dia. alhamdulilah jodoh masih panjang, dan kami pun kembali bersama demi anak. betul , setiap apa yang berlaku pasti ada hikmahnya , sy mengandung anak kedua 6w. tp semenjak sy mengandung ni, suami selalu bprasangka buruk dgn sy , dia selalu sangsi dgn sy , contohnya bila sy tengah main hp, dia selalu igt sy ada chat dgn lelaki lain, walau pun sy xpernah pun chat dgn lelaki lain tanpa sebb, kdg2 sy jd serba salah sbb nak jaga perasaan dia je. sy stresss , sy xtau mcmna lagi nak cakap dgn dia . sy xtau nak tunjukkan kejujuran sy dgn dia. sy xtau apa salah sy. kdg2 sy terungkit kesilapan dia , tp dia selalu play victim sampai buat sy yang rasa bersalah sbb mengungkit kesilapan dia. sy cuma mampu menangis , dan memendam tanpa sikit pun dia memujuk sy. sy penat sgt nak hadapi keegoan dia. sy sayang dia , tp kenapa dia buat sy mcm ni . #penatt

1 Balas

hi sis 🤗 alhamdulillah tahniah sis atas kandungan yang no 2 ☺️ sy puji sis, sebab sis mampu memaafkan dan redha pada suami...sis tak perlu bimbang sangat, sebab sis tak buat benda salah.. layankan saja sekiranya dia berasa sis buat mcm tu... kalau ia bermasalahnya kalau nampak sis pgg hp jer rasa chat org lain...cuba sis buat benda lain... dia rasa mcm tu, mungkin dia pernah buat begitu... sis cuba aleh topik dan tumpu pada anak dan dia waktu tu... InshaAllah mana tahu usaha sis..saya doakan terbaik 😘