Asid Folic

Sy sudah 16 weeks. Kawan saya suruh makan asid folic tu.. Baik untuk baby. Jadi perlu ke saya makan. Sbb sy baca lain dekat google kata orang, lain jugak. Ada yang makan ke asid folic tu semasa mengandung sekarang..?

102 Balas

perlu sgt2 . actually folic acid perlu mkn sblm pregnnt pun lg lebih baik lah .

5y ago

okeyh dh paham .. thanks you sis

sy sebulan b4 kahwin sy dh mkn folic acid.. xkesah folic acid brand apa

better beli yg kt farmasi yg 5mg xkesah brand ape janji 5mg bukan 400mg

Penting sis asid folic tu utk kurangkan kecacatan baby. Please take sis

Perlu makan sis utk elakkan kecacatan baby. Makan yer, kesian kat baby.

Sis tak dapat apa-apa vitamin?? Biar betul. Sis sekarang berapa bulan?? 😳

5y ago

Sepatutnya dapat sis. Paling tak pun folik asid tu. Nanti cuba rujuk nurse dekat KKIA tu. Tak salah tanya. ☺️

Wajib mkn..klau da bkak bku pink pun, doc mmg akan bg asid folic tu..

Boleh jer.. sblom nak rancang kehamilan pun dah boleh mkn asid folic

Sy ambil dari sebelum pregnant sampai skg 10weeks+ pun masih ambil

Wajib sangat2 dan sangat penting. Jangan sesekali skip ye sis. ;)