Asid Folic

Sy sudah 16 weeks. Kawan saya suruh makan asid folic tu.. Baik untuk baby. Jadi perlu ke saya makan. Sbb sy baca lain dekat google kata orang, lain jugak. Ada yang makan ke asid folic tu semasa mengandung sekarang..?

102 Balas

Blh selagi asid folic tu masih ad. Blh continue mkn smpi habis

Mcm betul je .. boleh kot mkn sis sbb dea ada tulis fo tu ..

Bkn kita mmg doc bg albumin ke? Dlm tu pn mmg da ade asid folic kn

5y ago

4 bulan ke atas dh start zincofer. ☺️ Takpaaa ubat tu ada asid folic dah.

Kalau boleh makan lahh mamy elok untuk baby Dan mamy juga

Boleh je yg ni. Lain kali minta je kat kk ok. 😊

Sy beli ni kt farmasi je sepapan rm1. Ni 5mg ke sis2 smua??

5y ago

Saya pn bli kat farmasi yg nie jgk 👆sama je kn semua asid folid,sbb doc bg nme lain.. Tmpat saya sepapan rm0.96

Boleh sy 6minggu 😚doctor bg asid folic.

wajib makan..sya dari 4 weeks makan..skrg 16weeks dah

Yups... Penting untuk pmbentukan janin yg smpurna...

Sy beli je kt farmasi sepapan rm1 .. Acid folic jgk