Folic asid

Folic asid makan waktu bila ye. Pagi/mlm. Huhu. Klau sy dh 13 weeks blh makan lg x folic asid. Sb sy br je beli folic asid

15 Balas

Selagi kita masi mengandung..folic asid tu kena makan..penting untuk sepanjang pembesaran baby dalam kandungan sis ku....

Bile2 je boleh, cuma jarakkan dgn pgmbilan kafein/susu/apa2 mknn n mnumn yg neutralkn khasiat ubt. Consume smpai bsalin

Sye biasa mkan folic acid lepas makan skali dgn vit c. Ubat iron je yg perlu jarakkan 2 jam sbelum/slepas makan.

4y ago

Xpasti sis sbb sye x amik ubat kk. Sye mkan set shaklee.

Folic acid selamat utk consume even tak pregnant. Jgn risau, makan jee.. Jgn tak makan jee sudahh👍🏻

4y ago

Sbelum preggy sye mkan folic acid jenama appeton sis

Macam sy bila2 boleh. Janji jarakkan 2 jam sebelum atau selepas makan berat, susu dan caffein.

Kena mkn smpai bersalin...sy biase mkn pg sblum srapan skali dgn vitamin yg lain....

Saya biasa mkn wrtu pagi,sampai kita bersalin kena mkn aisid folic

tak kisah dear, lepas makan pun bole. boleh makan even dah 13w

X kesah bila.. Tp sy slalu mkn pg.. 2 jam sblom breakfast

Boleh, folic acid continue makan trs sampai bersalin sis.