asid folic

Salam mommies2....sy sllu makan folic asid slpas bgun tidur time perut kosong dn akan makan slpas 2-3 slpas itu..betul ke cara makan tu??dan bila puasa,bile waktu tepat utk mkn folic asid? Sbb sy sllu sahur dgn susu...

2 Balas

Betul sis kena makan sebelum atau selepas 2 jam makan. Kalau sis sahur minum susu, sis makan malam sebelum nak tido pun boleh.

Setahu sy folic acid xkisah mkn bila2. Tp recommended klu mkn dgn jus buah. Bdn cpt memyerap.