Asid Folic

Sy sudah 16 weeks. Kawan saya suruh makan asid folic tu.. Baik untuk baby. Jadi perlu ke saya makan. Sbb sy baca lain dekat google kata orang, lain jugak. Ada yang makan ke asid folic tu semasa mengandung sekarang..?

102 Balas

sy buat buku pink masa kndgn 9 minggu, kkia bg acid folid,vit b n iron...

Sy mkn obimim ja..kk bgi..sblm.tu amalkan acid folid yg brand hovid..100biji rm11😂...

Sye beli acid folic yg jual kat watson tu. Ubat tu sye memang dh consume sblom pregnant lagi

Asid folik wajib makan terutama trimester pertama utk elak kecacatan bayi.

Teruskan makan baki asid folic tu sis. Nanti dpt dr kk makan yg dr kk tu pula

Sy sebelum preggy sampai kandungan 14 week mmg x pernah skip mkn asid folic..

Salam..sis dh buka buku pink ke blm?sis check up klinik mana tu?swasta ke KK?

Tak pregnant pun patut dah kene makan folic asid..😁 xpayah tggu kk kasi..

Minggu ke 12 . Doktor suggest mkn multivitamin( yg da iron.&.folic acid )

Perlu. Even before pregnant lagi boleh ambil. Penting utk development baby