Smua tak kena di mata mak mertua 😭

Sy slalu terasa dgn mak mertua sy. Sy bkn duduk dgn dia pun tpi balik kdang2. Apa sy beli utk anak sy mesti mak mertua sy akn ckap ada yg lebih baik. Klau sekadar cadangan je x pe tpi dia agak memaksa. Car seat, stroller sy belikn slalu jadi issue. dia kta sy beli yg tak elok , anak tak selesa, mahal la. dia boleh cari yg lgi elok. klu skali dua dia ckap x pe tpi ni berkali kali. setiap kali jmpa mesti kna knapa tak beli ni tak beli tu. Dia tak puas hti tu sampai dia pegi cri second hand punya car seat dan paksa utk guna yg tu. bkn tu saja bnda2 kecik mcm lotion atau sabun sy beli kt anak pun smua x elok. kna ikut smua cadangan dia.. bila dengar bnyk kali cmtu sy rsa mcm sy ni tak dihargai..sy tgh struggle utk menyusaikan diri jga anak first sy. tak pernah pun dia puji apa sy buat.. jdi sy stress atau sy ni terlalu sensitif tak thu la.

21 Balas

mak saya macam ni gak. saya layan je. biasa la orang tua dia nak menang, dia je lebih tau.... nanti bila berdua je dengan anak buat la mana yang terbaik untuk anak. cuba jangan stress nt susu kering. ( ini pengalaman saya). ye lama2 dia pun penat marahkan kita