Saya masih loya tp kena minum air gula

Hi. Sy skrg 22w dan berat sy naik 2kg pd bulan ni (mungkin sbb raya🥴) menyebabkan sy kena minum air gula tp malang nya sy muntah selepas setengah jam minum. Ada tips x utk orang yg masih loya & gastrik spt saya utk bjaya minum air gula? Sy mmg loya pagi2 kalo x makan sesuatu. Btw, sy mmg datang awal pagi utk minum, tp air gula tu xsuam pun. Dan sy ikut tips minum laju2.. sy nak balik rumah utk berehat ms tu tp dah tmuntah dlm kereta. Hari ahad ni sy kena repeat minum. Harap mummy2 dalam ni boleh bantu sy share tip🥲 Tq

2 Balas

jangan bergerak/berjalan lepas minum airgula tu.Duduk rehat setempat selama 2jam.InShaAllah airgula xkan keluar balek.Selamat mencuba.Moga dipermudahkan

Jangan minum laju²... minum rileks je...Lepas tu terus rehat...jgn jln sana sini