uri bawah (18 weeks)

Sy semlm pendarahan sikit, bl scan doc kata uri kat bawah. Blh tak ibu2 share tips nail uri ye. Risau sgt

14 Balas

sy hari tu pun sma sis .. tp after 1bulan sy scan lagi, Alhamdulillah uri dh naik skit.. doktor kata if kandungan 7 bulan tp uri still bawah tu yg membimbangkan.. tp bawah 7 bulan uri mmg akan naik sendiri..In Shaa Allah

Im 35 weeks n uri tetap dbwh. Doc bagi another 1 week. But dlm case saya, uri tak fully cover laluan baby nak kluar. اِ نْ شَآ ءَ اللّهُ boleh branak normal. Amalkan sujud lama2 n doa. Tawakkal ye mommies

Hi sis! Di sini ada sedikit panduan tentang uri di bawah dan bagaimana nak naikkan ya. Semoga bermanfaat😊 https://my.theasianparent.com/uri-dibawah-plasenta-previa/?utm_source=question&utm_medium=recommended

Sy hr tu pun uri dekat bwh...amal kan sujud lama2 masa sembahyang...masa sujud tu niat minta naik kan uri...in sha allah...mst naik...alhamdulillah...uri sy naik ke ats...

18w masih boleh naik lagi. Saya dlu sampai 28w x naik naik. Pp stage 3 lepas tu terus warded. 2 bulan warded 37 terus kena ceaser

Sy dulu tahap awk mmg uri duduk bawah LG.. Bila masuk 28 w alhamdulillah uri tu dah naik atas sndri.

Baru lagi 18w tu. InsyaAllah boleh naik. Saya dulu pun sampai 28w uri dekat bawah

Uri kat bawah banyak kan rehat jgn bnyk buat krj berat2 jgn bnyk jln2

Ade yg ckp suh sujud lma2 n doa tme tu bg uri naik keatas balik

Uri bawa ini ada 3 plasenta yang penting ikut nasihat doktor