Uri/Placenta di bawah

Hi ibu2. Tumpang tanya. Sy skrng 16 weeks. Kerap jugak spotting , bila pg check kat doc, doc kata uri kat bawah. Tapi maybe akan naik 28weeks ke ats. Ada tak ibu2 pernah ada pengalaman macam ni? Ada tips tak naikkan uri? Terima kasih.

1 Balas

Sy scan 11 dan 16 minggu uri dekat bawah. Lepas tu scan 20 minggu, dah naik atas. Jgn risau, boleh naik balik tu. Sujud lama2 sikit. Luar waktu solat pun boleh sujud saja2 kira mcm exercise lah. Kalau kerap spotting, better bedrest dan jangan bersama langsung. Puasa dulu.

4y ago

Alhamdulillah. Terima kasih puan. 😊