Sakit perut / cramp perut

hi..sy sekarang tengah 8 minggu pregnant..tapi semenjak 2 3 hari ni perut sy selalu sakit/cramp belah kanan...sometimes kiri...normal ke? ke ada apa-apa ya..tlg sy..sy risau..

8 Balas
 profile icon
Tulis jawapan
VIP Member

Hi sis. saya pernah jugk kena mcm ni masa awal pregnant... bila jumpa doc dia kata benda ni normal kalau rasa sakit perut.. dia suruh bykkan rehat n jgn angkat benda berat ✌️

VIP Member

Nurse ckp klo sakit sgt2 smpi xleh thn ,sakit lain mcm tu trus g hospitl, klo skit on off tu nirmal, sy pun kdg crmp kiri, kdg kanan, kene bykkn rest xleh byk gerak

normal je ni sis...sakit perut ni kdang memulas sbb gastrik (kalau prnh alami) tp sy jumpa doktor pastu doktor kata xde mslh pun just kena banyak rehat...

Normal...awal2 mmg ada rasa sakit dekat bawah perut... tapi kalau berlarutan sampai seminggu 2 better jumpa doc..takut ada apa-apa..

VIP Member

sis sakit perut tu memulas ke mcm mana? Kalau risau boleh jumpa doc terus.. mungkin gastrik atau ada apa-apa risiko lain...

Cramp yg cmana ya? Klu mcm randa org nk dtg period tu normal. Tp klu mcm teruk better rujuk doktor

VIP Member

Normal sis...banyakkan rehat..saya pernah rasa sakit perut bawah mcm ni...

VIP Member

normal awal2 preggy

2y ago

skg caner ? awak ok x .. oprate ke