Cramp Bahagian Bawah Perut

Normal ke x ye selalu cramp di bawah perut ni ? Macam sakit sengugut tapi tak kuat . Sy sedikit risau sbb sy pregnant anak first, dan baru 5weeks lebih

12 Balas

Saya pon sama risau sebab masa belum tahu pregnant tu memang asyik rasa senggugut je even tak period lagi, sekarang kandungan baru 4w 5d and kurang sikit rasa cramp berbanding sebelum. Tapi cramp dan rasa senggugut tu still ada cuma mild saja, kita kena banyak rest tau

Samalah sy pun rasa benda yg sama. Ada masa rsa mcm senggugut. Based on my doc said, kte jgn buat kerja berat itu signal perut kita bg yg menandakan Kte kena rest jgn buat kerja berat.

sy pon ada rasa kram kt bawah perut kadang2 rasa senak dekat mis v pon ada..risau juga sbb baru 2 bulan lepas sy opret sbb pragnet luar rahim...

4mo ago

dah scan alhamdulillah bby ddk dlm kantung.cuma scan belah atas je x nampak

doc saya cakap normal since dinding rahim kita tengah menebal sekarang. thats why rasa macam sedikit cramp kat perut macam senggugut and nk period

saya pun rasa macam senggugut, 5w.. rasa mcm awal sangat nak p scan. selalunya org scan start minggu ke berapa?

5mo ago

minggu ke8

normal kot sis, saya 5weeks 1 day pun sama..tak jumpa doc lg. tunggu week ke 8 sbb awal sgt lagi

Saya pun rasa benda yg sama. Nak pi scan mcm awal sgt. Harap baik2 aja utk kita semua 🤲🏻

Saya pon macam tu, sama dengan awak 5weeks. Saya rasaa tu normal

sama dgn sye skrg ni. sye bru 4mnggu 6 hari skrg🥲

normal kot sy pun tgh mngalami skrg ni