Perut cramp dan keras

Salam ibu² semua, maaf sy ada soalan nak tanya. Sy sekarang pregnant 24W4D, tapi sakit kawasan tepi dan tengah perut. Bila berdiri perut akan rasa keras. Nak jalan pun sakit. Waktu tido nak pusing kiri kanan tu rasa mcm nak nangis. Cabang peha pun sakit. Normal tak ya? Sy dah tanya nurse tapi nurse cakap normal. Cuma sy risau Sy first time pregnant, tak da pengalaman. #pleasehelp #ingintahu #firstmom

1 Balas

Ni saya share apa doctor ckp kat saya. Sebab saya ada terjadi mcm tu nak masuk 22W. Dr ckp maybe ada buat kerja berat sebelum ni dan dia suruh elakkan sbb takut keluar tanda2 awal nak bersalin. Dr ckp kalau dah start keluar lendir/bleeding/spotting/air ketuban leaking atau baby dah tak rasa gerak, cepat2 jumpa dr sbb takut dah nak bersalin

5mo ago

22w pun bolwh turun tanda ii nk bersalin jgk ke? sbb sy pun ada rasa sakit bawah perut, kadang ii nk tidur mengiring kiri kanan pun mcm sakit, lepas tu baby kurang gerak. sebelum ni sy bleh rasa baby gerak atau mengeras. tpi sejak dah masuk 23w ni dah x rasa. Atau maybe sbb sy yg x pandai rasa baby gerak kott.