muntah kuning

Hi .. Sy sedang hamil 9 mggu .. Alahan boleh tahan teruk muntah2 je manjang .. Tp kadang2 muntah bnyk kali smpai yg kluar muntah warna kuning n rasa pahit kt tekak. Ada yg mcm sy jgk ke . Bahaya ke mcmtu?

34 Balas

Muntah kuning sbb dh isi perut dkluarkn mlalui muntah..kena makan or minum jgk sis..atleast bila muntah xde rase perit sgt

Sy masuk 9 minggu br mai alah muntah muntah ni. Mkn ape semua kelua smpai pahit kat tekak. Takot nak makan skrg ni🤢

Cuba minum susu.. Perut kosong sebab selalu muntah. Yg kuning tu sebenarnya asid dalam perut. Sebab tu rasa pedih mcm tu

5y ago

Td pagi mmg sarapan susu dgn biskut je. Mmg tgh alahn teruk tp muntah klini perit plk mse klua muntah kuning tu

Sama laa kita..saya selalu camtu waktu pagi jee..now dh 11 minggu dah kurang sikit laa tapi still muntah jugak

Sy pon prnah mcm tu waktu2 awal hamil . Lagi2 waktu prut kosong pagi2 tu . Normal je rasenya

muntah kuning boleh jd lepas awak makan folic acid or ubat2 yg lain. sbb tu akan rasa pahit

sy 9bulan mcm tu sis. selagi xkluar yg kuning tu slagi tu xselesa. Dah kluar kurang sikit

12mo ago

Sama! Minum air je akan muntah kuning tu pastu rasa pahit sgt dekat tekak😭

perut kosong tu sis... kuar kuning... agak bahaya tkt pengsan..jaga mkn jaga diri tau...

Sama la teruk sangat . Masa tu sya makan bubur je supaya tak sakit kalau muntah balik.

Sy cmtu awal dlu.. Skrg xdah.. Muntah sampai perut kosong. Yg kuar warna kuning.