Muntah Kuning Normal Ke?

Muntah yg keluar xde pape smpai mcm kne trpksa muntah tu ttba keluar kuning. Pahit n hanyir baunya. Apa tu? Bahaya tak mommy sekalian? 1st baby. Xthu sgt.

26 Balas

Ya Allah, ada muntah kuning ya akk... Serinna baru 6w...tp 2 3 hari ni serinna perut sebu sgt dn mual ya amat, tp baru 2 kali muntah cuma bkn muntah kuning... Hr ni di tambah pula gusi bengkak... Ya Allah smpai nk bercakap pun malas sbb serba serbi sakit...

Sy drpd awl pregnant sampai skrg alhamdulillah dh msuk 7 bulan still muntah kuning mcm sis.. Pahitnye tu Allahuakhbar.. Kdg2 sampai sakit tekak.. Dh refer pd nurse ms checkup dia kte inshaallah xde masalah... 😉

Normal awk. Sy awai awai bulan dlu pun rsa pelikkk , kalau pepgi gosk ggi mesti munth , sentf alahan dgn ubt ggi. Skrg dah 31 week alhamdulillah dh hilg , alahan tu. Lama2 nnti hilg juga

Hempedu tu.. Sebab isi perut dah habis keluar. Normal sis. Minum dl air suam sikit2 smpi rasa lega. Agak2 dah ok, mkn sikit. Biskut lemak @ roti bakar kosong.

Muntah kuning tu normal sis,selagi tak muntah kuning selagi tu rasa tk sedp😅..Kadang2 smpai pening2 n sakit dada

Normal sis.. sy pun camtu.. kalau x muntah, x kuar la segala bentuk angin & rsa x sedap dalam perut..

sama la.bangun pg je msti muntah kuning.klo x kluar tu x sedap je bdn.dh muntah tu ok sikit la.

First ingat gastrik.. Tp mungkin boleh jd bby nk mknn. Hehe.. Sbb lepas makan rase ok sikit..

Normal.. Sy mula2 mcm tu.. Muntah sampai perut kosong.. Smpai air muntah kaler kuning..

Normal tu..sy pn ada gak muntah kuning..dia rsa cm pahit tp lpas tu lega ckit rsa