Alahan muntah

saya nk tnya kenapa alahan muntah bila pregnant ni dia jadi buih2, ada yg mcm saya tk muntah buih jernih, kadang kuning.. pahit sgt pulak tu rasa dia 😭

5 Balas

sy mcm tu. tp biasa kena malam. alhamdulillah siang okay. jd tak ganggu waktu bekerja... kalau da muntah kuning tu mmg pahit mcm kene hiris ubat kt lidah... itu makna da kosong la perut. kena isi... putih² tu mcm angin...kdg da mkn pn tetap muntah buih² tu... tp layan je, enjoy the moment.. bedoa moga xlama alahan ni.

1w ago

betulll… saya dh mkn tpi buih jugak saya pun rasa sbb angin gas tu kan, kuning mmg jadi kalau saya tk mkn.. tula apa pun enjoy je ler hihih

sy mase pregnant anak sulong je muntah² mcm tu, yg no 2 & 3 xde muntah langsung.. pregnant jd best bile xde morning sickness.. muntah² preggy baby girl, xmuntah baby boy.. tu kalo sy la..

saya mcm sis...kalau waktu pagi morning sickness muntah kosong rasa pahit....mungkin perut kosong masa tu...tapi bila dh makan..muntah kan makan yg tadi ...🤦‍♂️

Bila tak cukup makan, akan keluar muntah macam tu. Maksudnya perut kosong. Kena makan dengan kerap tapi sikit2. Try and error makanan yang awak boleh terima.

2w ago

Kalau macam tu refer doktor ya

sama dgn saya😫