Muntah

Ibu2 kat sini pernah tak muntah sampai lendir muntah tu rasa pahit? Warna kuning?

21 Balas

pernah sis. dia jadi pahit dan warna kuning tu sbb muntah dgn perut kosong. saya selalu minum susu coklat awal pagi. so bila muntah tu rasa manis coklat. 😂 saya akan minum manis awal pagi untuk dimuntahkan. try la. hehehe

5y ago

Hehe..sib baik bkn saya yg kena alahan mabuk tu..tp suami yg kena

Muntah sampai kluar warna hijau pun pernah sis.. Tak perlu minta la, sakit uuuuiii... Better makan je apa yg tekak nak makan, sikit pun jadi laa.. At least, ada juga benda nak muntah.

Pernah..dri 6week smpi 12week..setiap pg..msa bln puasa plak tu..mmg smpi office lembik je..msti g surau tdo..dh ok skit bru bgn..klau x than mmg buka sb rse loya..

Tengah lalui sis. Kalau pagi² muntah lendir pahit mcmtu maknanya seharian la saya akan mabuk. Kuat utk baby okay 💪👶

pernah..awl2 preggy dlu..smpi xde tenaga dh.. rase xnk mkn je sbb asik2 muntah..tp kne mkn dan kuat demi baby..

Saya besa muntah mcm tu..2hari baru hilang..kawan2 suggest mkan asam pon xjadi apaa..still qasa jgak..

Pernah... Tiap2 pg mcm tu..dri awal pregnant smpai skrang dh 22 weeks pun duk muntah lg.

Sama sis .. saya dah masuk 7 week muntah keluar lendir kuning still keluar .. pahit sgt

Penah..masa awal2 trim hri tu..rasanya perut mcm dh 0 pun still muntah masa tu 😭😭😭

5y ago

Aah tulaa.. Dh mkn kluar abis..xmkn rasa nak gastrik pula..huhu Smpai mngis sy lalui fasa awal2 mgndung tu lg2 bab xda apa nak dmuntah...skrg bla dah abis fasa tu bsyukur sgt..

Pnh sis, sye smpai 5bln mcm ni, seksa, ingt alahan serik nk pregnant lg😅