Muntah kuning

Hi mommies ade tak experience muntah warna kuning dan pahit sangat kenapa macam tu

10 Balas

Normal awak , takde yang pelik . Saya pun dari 6 minggu sampai sekarang 30 minggu masih muntah macam tu . Normal orang yang ada gastrik dia akan macam tu , so kena standby ubat gastrik sekali ya .

hai sis, saya pun awal2 pregnant memang muntah kuning dan pahit tu. muntah jenis ni berasid sebab tu rasa dia mcm tu. tapi, masuk 2nd trimester dah okay sikit and takde muntah2 kuning dah.

Muntah angin org panggil tu, ke muntah acid camtulah mmg normal sis, pahit dia Allahu taktau nak kata. Saya kerap muntah pahit camtu waktu awal kehamilan 8 weeks dah start smpailah 15 weeks

2y ago

Tula awal2 je biasa ramai yg kne camtu. Tapi masuk trimester ke2 dah hilang dah lega sikit kan😁

muntah kuning ni asid perut. sbb xmkn . sy kalau xd alas perut dgn mknn mmg akn muntah kuning pahit.

Normal. Asid gastrik tu. Lpas muntah cuci kmur2 mulut. Takut gigi terhakis. Jgn terus berus gigi

Saya muntah mcm tu masa 7w - 14w lagi2 selepas gosok gg. Lpstu 15w dah hilang…

normal..sy msuk 2 bln prgnant mcm tu..skrg dh dkt 3 bln ok dh.. kdg2 je muntah

normal wak peknen muntah kuning..nk2 bile bgun muntah pg..mmg pahit

normal