boleh share sakit contraction tu mcm mane?

sy sdg menunggu hari utk ank ke2 ni..skrg dah 39w 4d..mase yg sulung ngam2 39w dah lahir...sbb ape sy tanya contraction mcm mane sbb mase besalin yg sulung sy terlalu lame menunggu jln bukak..subuh air ketuban pecah,mlm br besalin..seluk pon 5-6x ade kot..dgn tiub yg psg bukak pag bukak lg..jd ble dah bukak 8cm tu sy rase mcm biase..mase meneran pon sy ikot arahan doc ngn nurse..sesape bleh share x??sbb sy dah mula risau even blom lg cukup 40w..sy risau x turun tanda tp contraction je ade..sy tkt kalau lewat sy pegi hosp jd kes lain pulak..

1 Balas

Contraction dia akan rs sekali dgn sakit pinggang on and off ..bila dh start mcm tu, standby je sbb makin lama akan makin sakit.

5y ago

Aah lebih kurang. Tp sekali dgn sakit pinggang belakang. Sbb sy pun haritu start sakit slow je tp sbb dh pernah rs contraction ms 1st time bersalin, so dh tahu contraction dh start.