Smlm menangis lepas balik keje sbb tibe2 seluar dlm byk Darah, sy baru 32w huhu

First mom 32w, sy balik keje maghrib tu nk g toilet terkejut tgk dkt seluar dlm byk darah siap ade yg mcm lendir sikit mcm kite period tu.. tp sy tkde rase contraction tkde rase sakit pon.. baby tndg pon ok.. Mase tu dh start nangis doa byk2 sume, Pegi hospital pac terus.. dr check jantung ok scan pon ok sume pastu dr seluk bawah sbb nk tgk dh ade bukaan ke 😭 huhu sakit nye kene seluk.. pastu dr kata sy dh boleh balik die kata mungkin sy ade luka kt dlm je kot.. tp tkde lg bukaan pon.. die suruh pantau sndiri dulu kt rumah..sy tnye dr baby okey, die kata baby okay..lega alhamdulillah sgt masa tu.. Cuma tu la sy mcm pelik yg pasal knp ade kuar darah tu ye? Ade spe2 ade pengalaman mcm sy tak? mcm drh period mase hari first detect tu.. sy tkde pon angkat berat tkde pon rase sakit contraction ape pon.. sy risau sgt beranak awal.. kalau boleh nnti dh 36w la kalau nk beranak awal skali pon.. mommy2 doakan sy ye.. sy hnya fikir smlm tu semoga Allah selamatkan anak sy ni.. hmm

4 Balas

Sy kena 35week tapi bleeding sikit je,setompok.. doc seluk + amik sample bawah, tapi result sy xde gbs..darah semua ok,baby tendang ok.. doc tahan sehari utk monitor, darah sy pun keluar sekali tu je.. tapi masa 36w+ sy pecah ketuban.. esoknya ngam2 37w terus beranak.awk teruskan monitor gerak baby & bleeding.. kalau ada lg pergi je PAC. Biar la dia bosan tgk muka kita.janji kita tahu apa jadi..

apa2 awak kena get ready. sbb tanda2 nk bersalin turun lendir darah dulu. doctor seluk mmg sakit tp sakit lagi nak bersalin awak😅. xperlu stress awak. awak pegang ni ja. baby nak keluar bila2 pon boleh. yg penting awak dn baby dua2 selamat dan sihat. tu ja. ada je mommy yg bersalin masa 32w. semoga urusan awak dipermudahkan ❤️🌻🤲. semoga awak dan baby dlm keadaan baik2 sahaja❤️

Mcm tanda2 nak bersalin. Cuma rasa sakit tu ambil masa 2 ke 3 hari. Sis monitor. Kalau contraction makin kuat dan dekat pergi pac. Sy skrg 39w.sama mcm sis. Takda rasa contraction, check jln baru 1 cm. Doc suruh balik dulu.

sis ade gbs ke?