Hi mommies, berat baby masa scan sekarang berapa tu? 27 weeks 😍

Sy scan baby 600g ... Is it normal?

13 Balas

Kalau ikut list anggaran berat baby, 27 weeks sepatutnye da 875gram. Tp xpe, baby ni cpt besar tau hehe. Nanti naik la berat tu. Sis kene rajin2 mkn😆😆 jgn x mkn tau.. mcm sy ni sy ade gdm.. kene suruh kawal mkn hurmm… berat sy x naik. Statik je tp syukur baby ok, 29 weeks berat baby sy 1.3kg😅😅🙏🏻🙏🏻takut pla trlmpau besar…

Cuba bnyak kan makan lg , ada masa lg .. pikir positive je kadang kat scan tak sama bila bby da keluar nanti . Mcm saya dah 38w scan 2.6kg bila keluar 3.5kg .. nasib laa lahir normal ..

ok je... kalau ada mslh nt doc bgthu. mgkin nt besalin anak sis kua kecik ke atau besar..xpela yg pnting sihat. kecik besar x pnting pn.

Dulu sy ada dgr org ckp. Biar baby membesar diluar. Jgn membesar dlm perut.

Saya last scan masa 26w 1.04kg berat baby, next week 28w nak scan lagi

Sy 28 weeks 1.2 kg..Doktor ckp is normal..baby sihat n aktif..

Xnormal tu.. Maksudnya baby kene.. Kalau 27w iktkan dh 1.1kg ke atas

2y ago

yeke...tp doc tak ckp apa2 pulak.. hm

Rasa mcm kurang sbb sy scan 26w mcm tuh bb dah around 850g.

Baby sy 27w 1095kg..dan graft growth balance..

Sy scan kelmarin…brt baby 815g 25w..