27 weeks

Hello , it is normal 27 weeks pregnant baby kurang bergerak , im so worry

36 Balas

sama risau sgt...panggil ke makan ke minum ke baring ke.. baby buat x reti je.. smpai g klinik check... time check baby aktif... doct pon muka cuak bila kita ckp x gerak.. Alhamdulillah... dia aktif sgt.. mungkin dia tertido..😅

8mo ago

sama dgn sayaa skrg. 27week. tetiba tak aktif mcm sbelum ni.. risauu. ada jugk plan nk ke hospital. tp tunda dulu sbb nk pujuk dgn mkanan manis. bru lah dok gerak

hello..awk kena byk minum air..cuba minum air sejuk..sy dah 32w..dia gerak manja2, lembut2 gitu..sy perasan lepas mkn nasi or smthing yg berat2, baru dia aktif..kalau stkt mkn roti ke biskut ke, dia gerak manja2 je..hahaha

2y ago

sama dgn saya, baby ingatkan ibu suh makan.. ibu asik bz je lambat makan

Nk tnya ye.. Normal ke kandungan 27 minggu tetapi uri bawah?? Boleh terangkan tak.. Sebab saya takde pengalaman lagi, baru pertama kali jadi sy nak. Tahu.. Bahaya tak,, atau uri tu boleh berubah kedudukan lagi

1y ago

Klu mcm sy,msa jmpa doc scan..doc bgthu uri dkt area mna..klu atas ok,tp klu bawah ni risiko sikit,tp bole naikkn,ada tjuk dkt utube..air ketuban pn doc ada bgtaw ok ke x..

27minggu doktor cakap baby sonsang n scan baby boy.. Tapi alhamdullilah doktor ckp masih ada masa lagi untuk baby berpusing... Risau juga takut x berpusing ke bawah..

3y ago

ya..harap sangat dpt bpusing ke bwh

Hi.. Normal ka, kandungan 27 minggu, mamy akan jatuh sakit, hilang selera makan, urat depan belakang, semua sakit.. Pinggang kanan kiri bengkak.. Dah 3 hari dh hilang selera makan, asyik demam brpanjangan.. Baby kurang gerak, 😢

Mgkin awk kurg minum air ke.. Ni ada cara nak gerakkan dia, https://my.theasianparent.com/penyebab-gerakan-janin-berkurang/

5y ago

Thnks for the info sis

sama la..skrng 27w6hari..ada masa dia gerak aktif btll..ada masa kita minum air sejuk pn sama jga,gerak halus sgt..smpai klu boleh tiap minggu mau pegi scan😅

mungkin perlu tanya nurse.. sya 27week ni gerak kuat ,,kkdng mcm tak pcya je 😅😅 time p klinik 24week pun nurse trkejut sbb kuat gerak bila nurse cek tinggi rahim 😅😅

saya 26w haritu baby kepala dh berpusing kat bawah.. klinik ckp ready awl takut bersalin awl.. ada x yg sama?

2y ago

saya 27w 6d. . scan tadi kepala bby kat bawah juga. .tapi doc kata jangan risau sbb baby akan sentiasa berpusing selagi tak sampai 36w sbb masih ada ruang bergerak. .nanti dah 36w dia akn kembali ke laluan balik .

saya 26 minggu 5 hari .. baby dh kurng aktif sejak sejak leps vaksin . tpi tkthu lah sebb vaksin atay sebab ape .. agak kenapa ya😭 hrp normal je eh🤣

2y ago

Sekarang baby ok x? Saya belum ambil vaksin sebab takut la.