9 weeks pregnant

hai mommies..harini 1st scan tapi still xnampak baby & heartbeat ..hanya nampak kantung saja..is it normal?

24 Balas

Berdasarkn pengalaman yg saya hadapi awl tahun ri tu.. 9w scan hanya ada kantung je.. Usia kandungan pon x mcm 9w... Scan mcm 6w... Repeat scan... Bby still x membesar... So after 11 w... Saya KEGUGURAN... SEDIH yang amat...😭😭 ... Xde rezeki sy... Alhamdulillah skrg ni sy prgnt dh 8w... Scan hari tu nmpk normal...

5y ago

Alhamdulillah. Tahniah

InsyaAllah ok sis...kita dlm kes yg sma..sy klu ikutkn hrini 9w4d, 1st scan jgk + buka buku...g scan atas n bwah..result still sma...kantung je nmpk, baby+heartbeat xde...dr sruh dtg lg 2-3mgu utk repeat scan...klu x, kna cuci...tp sy yakin ad rzeqi kita sis...jom berdoa smoga Allah kekalkn dlm rahim kita

2y ago

Hai sis saya disituasi yang sama, so dah 3 tahun berlalu sis boleh kongsikan tak ada baby ke tak?

Klu kitaran had x menentu, boleh jd late ovulation.. So, bila 2 minggu lg nnt doktor scan doktor akan gtau myb baby sis bru dlm 6 ke 7 minggu.. So, don't worry ye sis..

Sama dgn sya scan msa awl prgnant aritu 8w++ nmpk kantung sja... Ahad lps scan kali ke2 12week dah nmpk bby & heartbeat dia 😍

5y ago

Alhamdulillah. Saya harap saya pun mcm awak. Sedang cuba positif.

Sy tau prgnant da 7w..alhmdllh heartbeat mmng dgr jelas tp doc ckp ade y lmbat dgr skit.xsmua org sama

normal awk..ad yg mmg lmbt detect..tkpe..take care and teruskan consume asid folik..moga ada rezeki awk 😊

Sy haritu scan 7w tak nampak ada kantung sahaja.. Bila pergi repeat scan dah nampak heartbeat berkelip2

Saya 6 weeks scan ..suda ada heartbeat. Tapi kdang2 ada yg after 8 weeks baru ada

Takpe... Nanti bila da 12wk ke atas da boleh nmpk kot... Hehehe all the best

salam sis...sy nak tnya apa perkmbngan lepas 2 minggu ,baby nampak x?