sy lelaki ye.dan tjuan sy join dlm ni..

Sy sbnrnya nak tahu ape mslh ibu2 mengandung.dan ape keperluan isteri sy.bila sy bca mslh2 ibu mngandung dlm ni,sy cbe bandingkan isteri sy...dn sy sdih sgt sbb bnyk sgt sy xtau,dn dsbbkn kurangnya ilmu sy brkenaan ibu mngandung ni,istri sy bnyk trsa hti ngn sy.tp sy respect sgt istri sy,dia ngidam ssuatu tp dia than je,sbb dia Tau sy xmmpu lg.sy kli ini betul2 diuji dgn kewngan,bila sy ad Wang skit brulh istri sy tersbut ape yg dia nak.klau mkanan yg sy bleh msak.sy akn msak tp klau dia nk ape sy akn cri smpai dpt.sy syukur sgt Allah temukan sy dgn dia...doakan sy dn isteri kuat,kmi betul2 diuji mslh kwgn.kndungn 7bln lbih.ape persiapan bby pn xmmpu beli.tp xpe.sy ykin nnti ad rzeki mne2.jgn slh fhm kalau sy terkomen ape2..sy bnyak stalk permasalahan ibu2 dlm ni supya sy lebih memahami kesukaran yg isteri hdpi skrg.

40 Balas

Klau bab baju bayi. Cari di shope. Yg dri china. Spsang bru rm5 klau pndai cri. Lmbat skit smpai dlm 10 hri. Tp brbaloi. Fokus brg utk labour room . Bolei google brg apa perlu. Pampers mmg kena bnyak. Newborn shri hmpir 9 kping sbb berak kerap. Bab susukan baby, simpan skit duit bwah rm100 utk tjuan urut breast isteri bg galakan pngeluaran susu. Yg pnting jaga emosi isteri. Dan pesan isteri ap2 mslah luah ja. Sbb ibu mgndung ni sgt snsitif. 😅 klau ncik jaga isteri dlm pntang. Bolei bca kt wall post sy pglaman sy dan suami dlu berpntang sndri. Hrap mmbntu. ⚘😊 akhir skli, sy doakan ncik dan isteri murah rezeki dan dipermudah urusan isteri bersalin. Aamiin..💕

5y ago

Tq sis.bnyak info membantu

Alhamdulillah. Semoga bro dan isteri sentiasa dirahmati dan dimurahkan rezeki. Anak pembawa rezeki jugak. Percaya pada Dia. Amalkan surah al waqiah, alam nasraq, doa banyak banyak and solat awal waktu InshaAllah Dia dengar rintihan kita. Dalam proses mengandung ni kalau boleh lebihkan perhatian kpd isteri. Banyakkan communicate pastu urut2 dia bagi dia rasa rileks. Berkenaan barang keperluan baby tu bro boleh cari yg preloved or pinjam je sebab baby ni cepat membesar. Jangan beli macam2 beli ikut keperluan. InshaAllah saya doakan urusan bro sekeluarga dipermudahkan. Semoga ada yg sudi mendermakan barang2 baby yang dah tak digunakan utk kemudahan bro nanti.

normal tuan baru kawen susah . insha'Allah tahun lepas tu akn lebih baik . sentiasa dekatkn diri dgn Allah . sentiasa sygi isteri . isteri doakan tuan . rezeki pun akn bertambah . sy dulu pregnnt pertama . suami tak bekerja . kerja part time tp mase sy 26w, suami bhnti . smpai la 30w . baru terfikir nk beli brg baby . Allah ambil nyawa baby . tp skrg alhamdulillah much better than before . sy doakan semua newlyweds bertambah rezeki . yg penting jgn tinggal solat n ngaji lah sllu . rezeki pasti dtg

smgo dmurhkan rzki n dprmdhkn ursan...bykan bdoa, sy dlu pn diuji ngn kwangan.. prgnat 7bln xbli pape lgi wlpn adk brdik sy kaya tp sy ttp xmntak bntuan..sbb sy dan suami redha, ikhlas n tbah dgn dugaan.. yakin dgn rzki Allah bg,cuma amlan kami bsedkah, solat sunat,ngaji n solat diawal waktu.. alhamdullilah bisnes kami bjya.. dr xde rumah smpai kami wat rumh.. wlpn byk kna repair rumh.. dr xcntik jd cntik.. dri umh kcil jd bangol.. alhamdullilah syukur dgn Allah bg.. sabar yee

Semoga sgala urusan dipermudahkan, bab2 brg baby tu beli sikit2 baju baby beli yg 3 6 bulan keatas sbb baby cepat besa, supaya lama sikit dia pakai nanti..beli 2 3 pasang dulu nanti lahir x beban sanggat, cuba cari kat shopee byk yg murah2, set pantang pun ada yg murah, cuba list brg baby and utk istri pantang dulu baru senang ja rancang perbelanjaan tu, x la terbazir kan😅, skdar beri pendapat sbb kita sama kurang mampu nak beli skali gus, God bless u and family☺

tahniah encik.. alhmdulillah encik suami y pnyanyang n bersyukurlah isteri encik sgt memahami keadaan encik.. sy pon skrg dah 7 bulan lbih.. sy syorkn encik start cr 1,2 helai bju baby.. cr y murah.. InsyaAllah ade kdai jual bj baby dlm rm10 kebwah.. mcm sy skrg dah mule letih bdn.. sy syorkn encik slalulah urut2 kaki bdn pinggng isteri.. urut2 lmbut.. smoga urusan encik suami isteri dpmudahkn.. smoga isteri n ank slamt nnt.. aamiin ya rabb

Baru2 brkwin and nak ada ank mmg byk ujian yg tuhan bg.sy surirumah je dan suami penah alami mslh kewangan yg btul2 teruk tp alhamdulillah berkat sabar dlm prkahwinan insyaAllah life tak kan selamanya susah.percayalah.dah 12 tahun sis kawin dan makin lama Allah mudahkan segalanya.financial mmg dah stabil.skrg suami mampu bagi everything pd sis.isteri encik kena byk2 brsabar bila diuji kesusahan.

Sama mcm situasi sy masa preggy .. Masalah kewangn .. Saya cuma beli 2 pasang je baju bby .. Alhamdulillah rezeki anak .. Stelah lahir saudara mara bg baju n barang kelengkapan bby 😊 .. Semua ckop .. Percaya pada rezeki Allah .. Rezeki tu ada di mana mana .. Jaga isteri encik jgn sakitkan hati dia .. Insya allah semoga semua dipermudahkan

bgus ada suami yg positif mcm ni.semoga urusan awak dipermudahkn.insyaallah rezeki tu pasti ada.kdg sy pun telan je nk mntak apa2 kt suami sbb xnk susah kn dia.tp hari2 pun doa jgk.mgkn x nmpk skrg.jnji allah tu pasti.rezeki tu dr dia.doa isteri utk suami / mak utk ank tu mustajab.sbb tu syurga dibwh tapak kaki isteri/ibu.

Moga korang sentiasa dilindungi dan dilimpahkan rezeki yg tak disangka².. ibu peknen ni tba² akan jd pelik..berdasarkan pengalaman sy sdri la..bagus awk cuba fhm keadaan istri awk..moga sentiasa diberi kesihatan yg baik utk korang..jg istri baik².. elakkn istri stress..awk kne byk bersabar..moga murah rezeki korang..