Pregnant 13w tiada alahan

Sy pregnant nak masuk 13w tapi belom ada alahan apa2, adakah normal? Ada yg ckp kmgkinan kandungan akan ada problem. Is it true mommies?

28 Balas

hahaa alahaii spe yg ckp gitu tuu cubit kang.. mitos merepek je. sy dr awl prgnt smpai bersalin xde alahan. Alhamdulillah.. bersalin normal dh 3bln pon baby.

tak de la sis...me dh 36 weeks...xde alahan just muntah sekejap awal2 preggy pastu xde mengidam apa2🤣🤣..Alhamdulillah Allah permudahkan semuanya....

I takde alahan, anak dari dlm perut takde masalah apa pun..anak pun dah keluar dah 1y6m dah dia. Elok je membesar, tak pernah sakit. Berat pun ok 11kg.

jgn dgr cakap org sis..kita yg jadi stress..kita yg jadi risau..kandungan yg ada masalah x ada kena mengena ngan ada alahan atau pun tidak..

x de la sis, setiap ibu lain keadaannye.. de yg alahan teruk, de x tak de alahan. yg penting dgr ckp doc & makan vitamin yg dibekalkan.

Untungnya awak tiada alahan. Memang ada org yg mcm tu. Makcik saya takde alahan langsung waktu dia pregnant. Kuat makan lagi ada.

Doc cakap tu normal sis. Depends pada masing2. Mcm sy skrg dh 14w xde alahan apa2. Alhamdulillah syukur 😊 pikir yg positif je

saya takde alahan dari start tahu pregnant sampai lah bersalin. alhamdulillah takde sebarang masalah pada kandungan saya😊

normal .. sya dri awal pregnant smpai skrang dh masuk 37 weeks .. xad langsung alahan.. alhamdulillah sngat² ..

saya second trimseter baru ada alahan...tuu pun sekejap.. semoga awak dan baby sihat.. enjoy the pregnancy.. 😄