Pregnant 13w tiada alahan

Sy pregnant nak masuk 13w tapi belom ada alahan apa2, adakah normal? Ada yg ckp kmgkinan kandungan akan ada problem. Is it true mommies?

28 Balas

Saya dah 21w sis. Xpernah muntah lagi. Mual xde. Pening xde. Makan apape pun boleh. Mula2 mcm sis la ya Allah risaunya sebab anak sulung kan sy xpandai. Dok expect tgk kawan2 n kakak2 semua 1st trimester tu mcm teruk je. Tp x dr ckp xde pape semua ok. Alhamdulillah rezeki saya. Allah mudahkan. Saya just fikir.. Allah tahu level mana kekuatan n kelemahan saya. Jd kita bersyukur je huhu. Tp fizikal changes nanti ada la tu. Mcm saya muka n bdn naik jerawat.. Tp small price to pay for Allah's great gift. Semoga dipermudahkan!

normal..ada alahan akan dtg akhir2 kehamilan.ada yg xada alahan.ada bmcm2 jenis alahan jgk..xada alahan mcm muntah2 lg ok,kalau muntah2,dh risau pulak baby dlm kandungan xdpt khasiat dr pemakanan kita..kdg2 jd stress kalo nk dgr org kata je...dgr doktor jela kata..baby ok..alhamdulillah...

normal sis...bg sy bonus la klau org x ad alahan time pregnant huhu.Jgn la dminta alahan tu.Ada org awl trim x kne tp bila dah msuk scond or last trim baru dtg alahan tu.Ada org lansung x ada kne.. insyaAllah xad apa2 positive selalu okay❤

normal sis. i & kawan i sama2 preggy, dia punya alahan kemain teruk. i xda alahan langsung tp dua2 sama gender baby 😂😂 mengidam pun i xda, husband i pula yg nak makan macam2 😂😂😂😂 alhamdulillah, now dah 24w dahh 🤗

sama la mcm saya .. saya baru masuk 12week.. smpai sekarang xdak alahan .. semua makanan boleh makan.. kadang2 trfikir.. saya mengandung ke x ni. hahaha

beruntung nya sis.. tak semua mommies ada alahan. syukurlah semua dipermudahkan, x payah pening2 & loya, senang lah nak amik makanan yg sesuai utk tumbesaran baby 👍🏻

jgan percaya..mitos semua tu..sy dri hamil smpai 29 minggu sekarang...xde muntah xde mabuk...tengok jugak pada org..ade yg mabuk yeruk ade yg mabuk dh nk bersalin...

Good for you! You’re a lucky mom to be without have to go through nausea,vomit & ‘morning’ sickness in first trimester😊 you don’t want it, its horrible!!

sy dulu masa mengandung x de alahan..x de mual,xde mengidam...akhirnya xde rezeki..mmg bergantung pd badan seseorang,tp fk positif..mgkin sis jenis xde alahan🙂