Demam, pregnant 13w

Salam. Nak tanya, normal ke tiap malam demam, nafas panas sngat mcm kurg minum air? Tapi air putih banyak dh minum. Pregnant mmy baru masuk 13w. Selalu rasa nak pitam. #ingintahu #bantusharing #pleasehelp

11 Balas

saya awal2 pregnancy dlm 9 weeks mcm tu ada jgk mcm nak demam, asal mlm je mcm nak demam, nafas jadi panas, but saya just amik paracetamol (safe for pregnant) je sebiji lepas tu dah okay.. but better sis pegi consult doctor dulu..

Sy masa 4 bulan demam malam n muntah. Last g klinik naik ambulans g hspital sbb ada jgkitan bakteria dlam badan. 7 hr warded n ambik iv antibiotik. Tp alhamdulillah xde kna mngena dgn kandungan pun

sis... kalau gula dlm badan tinggi/ rendah sgt pun blh jdi mcm ni jugak..kalau sis selalu ada tanda mcm ni baik pergi hospital..... jgn tunggu lama2 sis..

kdang2 ikut pembawaan mengandung. sy asal prgnant asyik demam smpai usia kndungan 5 bln. tpi apa2 pun bnykkan rehat n still kena pergi ke klinik .

sis cuba minum air beras barli untuk sejukkan badan sis,banyak khasiat air beras barli yang dalam tin tuu...

elok pergi klinik.. pengalaman sy awal2 preg demam berat badan sy byk turun..

dah pergi klinik sis? takut bahaya utk sis & kandungan pula.

Kalau demam p hospital sis takut ada jangkitan

Tak normal. Itu awak demam. Kena pergi klinik

Pergi klinik awk, bahaya klu suhu panas sgt