hi

sy pregnant dh 5bulan tp perut xnmpk besar.. perut sy jd lebar..xnmpk bulat timbul..org selalu ckp dh 5bulan perut xnampk... tp sy ase bby dok aktif je lam perut

30 Balas

Kadang2 ikut individu juga tu...klau jenis Momy yg sudah berisi...ketara la..perut..tpi jenis yg kecik ,kecik juga.. Sye pregy ank no3 just kecik saja perut.. Tpi baby KT dlm da boleh rsa ..selalunya pregy ank no2,no3 besar sudah konon..perut.. Tpi sye mcm bulat kecik saja.. Bila scan..baby semua da ada da. 16 weeks..

Prut sy pn xbpe nmpk jgk sis..klo sy pkai bj bsr lg la nmpk cm biase je. Klo pkai tshirt ke br la nmpk sket. Skg sy dh 6 bln (23 mnggu). Tp bby sy aktf..sllu brgerak2 or tndang2. Mse wt detail scan 22 mnggu hr tu pn alhmdulillah doc ckp bby sy dlm keadaan shat n xde pape mslh.

Saya dah 6 bulan lebih pun ada yang kata tak nampak.. Saya senyum jela.. Janji anak dalam perut bergerak.. Dia respond kat saya.. Saya dah syukur dan lega. InshaAllah.. Semua baik² aja tu 😊

Saya pun sama. Pregnant 4bulan nampak tak nampak. Tapi kadang terasa juga bila adik ipar cakap tak nampak. Sebenarnya saya okay je, tapi bila orang cakap, mesti hati ni akan terasa 😔

5y ago

Sama la sis..sy dah 4 bln lebih pun org dok ckp perut kecik..mcm 2 bln je..tp xpa la..yg pnting time scan & checkup doc ckp pembsrn bby elok smua..bby pun gerak2 aktif je..😊 xkisah la org ckp apa walaupun kdg2 terasa sikit #petitemommy

Sama la. 😂 Tp sronok je perut tak nampak ni. Mmg dari awal pregnant harap perut tak mboyot. Maybe jugak sbb perut baby girl dia jadi gini kot. Tgk la nti pregnant baby boy jadi gane lak.

5y ago

Tak semestinya sis 😂 pregnant boy or girl sama je perut nya lain org lain pembesaran nya 🤭🤣 takde istilah pun perut kecil girl perut besar boy 🙄😂😂

mcm sy dh msuk 6 blan lbh,prt xnmpk sgt..kdg2 rsaw jgk.. tpi dh yg kt dlm ni actv jaa, so hlng la skit prasaan yg xbest tu.. 😂😂

Saya badan besar pregnant mmg kejap je nnpk perut. Tapi skrg 7 bulan dah besar lain mcm..., hahaha ok je asalkan anak tu keep moving...

Smaa LA saya pun mcm tu juga org ingat sy tak mengandung 😐 . Perut kecil, saya rasa anak dlm active and normal ja bila check dkt kk.

Sy pregnant 5bulan stgh lapor diri masuk kje. Sorg pn xtau sy pregnant. Sbb prut xnmpk. Lepas 2mgu bru kecoh 1 opis sy pregnant😅

Sy pun 5 bulan orang kata kecik,nampak lebar je. Hehehe. Yang penting baby sihat & si ibu sihat ☺