kandungan 18w2d perut ttap kecik..normal ke??

nrml ke kndgn dh 18w+ brt bby bru 197g tp perut xnmpk mcm org preggy brt sy 69kg ...org lain 4,5bln pon dh bsr perut....smpai ada org tgur xkn 5bln+ perut xnmpk lg...kdg² stress pn ada tp bla scan doc kta smua oky bby oky brt bby oky...ank first dlu pon sy ngndg mmg perut xnmpk lgsg tp mrasa smpai 6bln ja laa sbb arwah ank sy nk klua awl 😔...harp² kndgn kedua nii slmat dn xda apa² mslh smpi slmt lhr thun dpn...bby pon elk bgrak aktif ....#seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

9 Balas

Normal tu sis. Jangan risau. Lain org lain la saiznya kan. Saya skrg 21w. Jumpa kawan2 yg tak tau saya pregnant mmg sampai sudah diorg tak tau sbb tak nampak perut padahal bila cek hospital doktor kata perut sy besar 2-3 minggu daripada saiz sebenar sebab ada fabroid sama 8cm.

2y ago

Yeke. Semoga baik2 saja semuanya sampai bersalin. Aamiin 🤲🏻

size perut bukan ukuran kesihatan baby. kalau dr kata semua ok maknanya takde yg perlu dirisaukan. org yg underweight/overweight kdg susah nak nampak pun. saya sampai dah 8 bulan pun org kata tak nampak perut. peduli jela janji baby keluar sihat

2y ago

sy mmg jnis prgnant mmg perut xnmpk lgsg...mgkin sbb buncit sikit😅

klau doc ckp bby okay,okay la tu..xperlu risau,org lain nk ckp ape biarkan lha.. mulut org, di mata org mmg smua xkena tntg kita nie...so biarkn je lha org nk ckp ape pun yg pnting doc sdri ckp smua okay...

Sama. Sy 18w berat baby 200g. Mil tegur xmacam 5m.. Perut kecik je. Normal kot asenya. Tp td bleeding so p scan, baby OK jer doct cakap. Jantung ok. Nampak duk menendang2 😂

2y ago

mcm mna blh bleeding...smoga baik² aje ibu n bby... sronok kn tgk dia aktf mnendng² wlpn kcil lg....doc pon kata nrmal jaa brt bby mcm nii xperlu rsau...mcm sy gdm mmg doc kta klau blh xnk bby lhr bsr sbb risiko..

Normal je. Sama dgn saya haha comel je kecikkk. Masa preggy baby boy besar gila and berat naik kawkaw

2y ago

sma lah sy ....arwah ank first thun lps 18w+ dh 200g+ ...yg nom 2 ni kcik plk...

sy dah 20w2d x nnpk mcm pregnant sbb mmg dah gemuk 😂😂 sabar jelaa

2y ago

smpai kata klau bby tllu kcik bhya tkut xda zat...kdg2 fkir depa ni doc kaa sbb doc pn xckp mcm tu...

saye 22w 3rd baby pun xde perut sgt lg pdhal baby dh 500g+ 😅

2y ago

sbnr nya ikut ktebalan kulit jgk org ckp....jnis klit tbal bru 2bln pn perut dh bsr wlpun bdn kita bsr or kcik...tp mlut org biasa laa...

Aamiin semoga Allah permudahkan segala urusan 🤲🏼..

2y ago

amin...t.kash...🥰

normal