Breech (songsang) tak nak kena ceaser

Assalam, baby saya songsang dan saya tak nak kena ceaser. Ada kemungkinan tak saya lahirkan baby secara normal? Dah 34w 2nd pregnancy.. first pregnancy dah ceaser sebab twin (boleh normal time tu tp one of the fetal is distress at that time) and xckup bln hanya 30w.. yg 2nd ni klu boleh nk bersalin normal sbb dh jd singleton sbb ms 4 bln kntung 1 lg dh mngecut n jd pndrhn.. so tgl yg singleton yg sy kndungkn skrg ni. soalan sy simple je, ada kemungkinn bersalin normal n baby xsongsang tak? sape de pengalamn? sbb doc kata next apptmnt which is 36w that time kalau baby still breech sy kna serah dri at 38w utk ceaserian. InshaaAllah mudah mudahan dipermudahkn n sy ok xpk sgt pn.. cuma hati ni nk sgt rs bersalin normal. hihihihi apa² pn sy redha je..

2 Balas

kawan saya dia mcm tu dulu lepas tu dia doa byk², banyakkan sujud. ckp dgn bby. Satu masa perut dia sakit mungkin bby pusing kot. lps tu dia scan bby kepala dh kt bwh. alhamdulillah bersalin normal. semoga allah permudahkan urusan akak dan akak dpt bersalin seperti yg akak ingin kan

4y ago

terima ksh..dh bersalin ceaser juga.. hihihi..

Saya pernah breech dan oblique sampai 36weeks. Saya kerapkan sujud lama2 especially time solat. Pastu selawat kat perut, sambil mintak baby pusing ke laluan. Alhamdulillah, tepat 36weeks, baby pusing.