Betul ke aku nie pemalas?

Sy pregnant 4 months, sebelum nie bleeding + masih alahan teruk sampai skrg. Masuk hospital dh 2 kali. Bila blk rumah family nie. Adik2 ckp sy nie pemalas sbb tak tolong diorang masak di dapur. Sedih hati sy. Diorang tak faham. Bkn sy sengaja tapi alahan sy mmg setiap kali masuk dapur nk masak akn muntah teruk. Diorang asyik ckp sy nie pemalas, taknak buat apa sejak pregnant nie. Sebelum nie sy buat jer keje rumah mcm biasa cuma skrg? Sy banyak berehat sikit. Sbb cepat letih, alahan teruk + takut bleeding lagi. 😭😭

5 Balas

kalau sy alahn dlu sy mmg xleh msuk dapur bau nasi pun xboleh. sy msuk blik je . dgn suami pun sy xleh dkt apetah lagi bau suami. last2 suami sy tido luar blik sy tido dlm blik sorg2. mse awl2 preg pun mk sy n mk mrtua xgalkkan buat keje jgk tkt gugur lg . skrg dh 35w pun kene hti2 ble brjalan . tp ble aktif makin skit plk sbb baby aktif sgt . and baby pun dh cube tolakkan kepala dy msuk laluan . hnye mampu menahan skit je la skrg ni.

abaikan je awak fikir diri dan ank dlu , nasib la family sy dn family mertua semua okay siap suruh duduk je tempat kerja pun sama boss lg laa tk bg langsung buat apaa just tgok komputer je , err kita dengar pun terasa hati jgn la samakan orang prgnant ni dgn orang lain , lain orang lain ujiannya kita patut kena faham laaa bukan main paksa je sabar tau awk 🥲

sis ckp dgn suami. sy pn malas jgk masuk dapur smpai 4 bulan sbb alahan teruk. mujur family faham sbb ni 1st anak.

elok sis cakap ngan suami or ibu bapa agar adik2 sis ade yg bagi tau

kalau saya memang tak balik la rumah family. 🙂