gusi bengkak dan bernanah

Sy preggy 5bulan,tp gusi sy skg bengkak dan bernanah..mommies ada cra x hilgkn bngkak dan nanah tu secara traditional?

1 Balas

Sy baru lagi kena gusi bengkak nanah, sy ingat nak tumbuh gigi bongsu tapi tengok2 bengkak. Tido malam asyik terjaga sbb sakit sangat2. Sy try la jugak kumur2 air garam, hilang kejap lepas tu sakit balik. Tak tahan sangat, telan jugak laa panadol. Lega kejap. Lepas tu bangun pagi try tengok sendiri bengkak tu, guna cotton bud try jugak laa tekan2, rupanya ada nanah. Lepas tu baru okay terus hilang bengkak 😅 tapi apa2 pun kena jugak try tanya doc, kot dia boleh bagi solution untuk hilangkan bengkak tu.