Gigi & Gusi

Salam semua. Sy ada masalah gg & gusi bila preggy, dulu masa preggy no 1, gg sy habis pecah dan gusi bengkak dan berdarah. Nak mkn mmg xlalu. Org tua2 ckp sbb baby ambil kalsium ibu lebih. Tp tak pasti itu mintos atau betul. Skg preggy no 2 sana juga.. Hari2 nk mkn mmg xlalu tapi perut lapar. Pikir sakitnya gusi ni. Bengkak dan berdarah.. ? ? ?

2 Balas

Bykkan minum susu n mkn mknan bkhasiat. Mmg bby serap zat n kalsium dr bdn kita...sbb dia dlm rahim kita..xkn nk serap kalsium ayah dia plak kan..😅

Memang kalsium kita kurang time preggy. Kena banyak minum susu.